MÉZBOROK

HOGY MI IS AZ A MÉZBOR?

A hagyományos mézborok kizárólag méz erjesztésével készülnek, melyhez az alapanyag „szüretelését” a rendkívül szorgos méhecskéknek köszönhetjük. Préselésre itt nincs szükség, ellenben a „must” előkészítésére igen. Mivel a méz 75-80% cukortartalommal rendelkezik, az erjeszthetőség kedvéért muszáj a megfelelő szintre felhígítani. Alapesetben forrásvizet szoktak használni a lehető legtisztább íz elérése érdekében. Ezt követően pedig az erjesztő gombáké lesz a főszerep, akik nélkül nem élvezhetnénk az erjesztett méz különleges harmóniáját.

A kizárólag méz erjesztésével készült italok több ezer évvel előzik meg a mai értelemben vett söröket és szőlőborokat, ugyanis már az ősi kínai, görög és egyiptomi kultúrákban is közkedveltek voltak.

Több kultúrában is úgy vélték, fogyasztásával mágikus hatalomra tehetnek szert, például Arthur legendájában, de a modern kori történetekben is megjelenik, úgymint a Harry Potter, illetve Trónok harca könyvekben, filmekben.

TERMÉKEK

Bezár

FÜGE ÉS SÁRGABARACK

Ft4.390 Ft
Bezár

LEVENDULA ÉS BODZA

1.990 Ft3.490 Ft
Bezár

NATÚR AKÁC

1.990 Ft2.890 Ft
Bezár

VÖRÖS ÁFONYA ÉS SZECSUÁNI BORS

1.990 Ft4.390 Ft

HOMOKI SZARVASGOMBA

4.990 Ft
Bezár

LILA LEVENDULA ÉS BODZA

NATÚR HÁRS

2.890 Ft

EPER ÉS FEHÉR CSOKI

1.990 Ft4.390 Ft

EXKLUZÍV CSOMAG

7.490 Ft

HAGYOMÁNY CSOMAG

5.390 Ft

GOURMET CSOMAG

6.990 Ft

DUPLÁZÓ CSOMAGOK

5.390 Ft7.490 Ft

MÉZBOR-MÁMOR CSOMAG

15.490 Ft

Egyedi Mini Csomag

4.990 Ft

TÖRTÉNETÜNK

Több év gyümölcsbor-készítésben szerzett tapasztalat után szerettünk volna valami még egyedibbet alkotni, ekkor jött a sugallat, hogy a mézborok világában is számos lehetőség rejtőzhet. Megalapítottuk a Pannon Mézbor Manufaktúrát, hogy mindezt szélesebb körben megoszthassuk a világgal.

Családi manufaktúránkban törekszünk az egyedi ízek, különleges aromák kombinálására. Hazánkban jelenleg kevésbé elterjedt a mézbor fogyasztása, ezen pedig feltett szándékunk változtatni. A hagyományos stílust a fiatalos lendülettel kiegészítve kívánjuk képviselni, hogy minél többen megkedveljék ezt a mostanra kissé elfeledett, de igen értékes italt.

MINŐSÉG

NYERSANYAGAINK

Termékeinket természetes és kiváló minőségű alapanyagokból készítjük.

Legfontosabb alapanyagunkat, a mézet a Pulai Méhészetből és a Kiss Családi Méhészetből szerezzük be. Mindkét méhészetben nagy figyelmet fordítanak méheikre, ezáltal magas minőségű hazai mézzel szolgálnak számunkra mézboraink előállításához.

A mézet nem hevítjük, hidegen erjesztjük, ezáltal megőrzi természetes aromáit és az egészségre gyakorolt jótékony hatását. A hozzáadott gyümölcsök és fűszernövények egyedi ízvariációkat eredményeznek, amelyek bármilyen alkalmat megédesítenek.

A felhasználni kívánt gyümölcsöket, időt és energiát nem sajnálva, egyesével magunk válogatjuk át a legjobb minőség elérése érdekében.

A hozzáadott fűszernövényeink szintén megbízható helyről származnak és gyógynövény-minőségűek.